sobota 19. října 2019

Worms

Team 17 (1995), Worms (MS - DOS) 

Worms je tahová strategická hra. Hráč ovládá tým červů, kteří jsou rozmístěni na mapě a soupeří proti druhému týmu. Ten může ovládat buďto další hráč nebo počítač. Týmy se střídají po jednom tahu, hráč v jeden moment ovládá pouze jednoho červa. Cílem hry je za pomoci nejrůznějších zbraní zabít všechny červy soupeře a tím vyhrát. 

Červa je možné zabít několika způsoby. Každý červ začíná hru se zdravím na 100 bodech. Po útocích soupeře se mu body postupně snižují, až klesnou na nulu, červ umírá. Další možností, jak může červ zemřít je, když na mapě spadne do vody. Poslední možností je vymrštění červa mimo mapu (vinnou soupeřova útoku). 

Worms zaznamenaly hned po vydání obrovský úspěch. Hráči po celém světě si je oblíbily především kvůli režimu hry pro více hráčů. Do půl roku se prodalo na 250 tisíc kopií hry, celkem pak přes 5 milionů kusů. 

Worms (1995) je první hra ze série Worms. V roce 2007 vznikl remake původní verze na Xbox 360, v roce 2009 pak výrobce přidaly i verze pro PlayStation 3 a iPhone. Celkem vyšlo v herní sérii Worms okolo 20 dalších pokračování, pět z nich už ve 3D formátu. 


Platformy: MS-DOS, Amiga, Game Boy & Mac, PlayStation, CD32, Saturn, Jaguar.
Rok vydání: 1995
Série: Worms
Žánr: Tahová strategie
Hlavní autor (design): Andy Davidson
Země výroby: USA

Žádné komentáře:

Okomentovat