neděle 20. října 2019

Theme Hospital

Theme Hospital

Bullfrog Productions (1997). Theme Hospital. (MS-DOS).


Theme Hospital je obchodní simulační hra, ve které hráči navrhují a provozují soukromou nemocnici s cílem vyléčit pacienty s fiktivními komickými onemocněními. Hra je známá svým humorem a obsahuje četné odkazy na popkulturu. Hra byla vytvořena firmou Bullfrog Productions ale o distribuci se postarala vývojářská firma Electronic Arts. Theme Hospital byla komerčním úspěchem, prodaly se až 4 miliony kopií po celém světě. V roce 1998 byla hra přenesena na PlayStation, kde sklidila další obrovský úspěch. Hra byla znovu vydána na webu GOG.com v roce 2012 a na Origin v roce 2015.
Image result for theme hospital


Hráč začíná s prázdnou nemocnicí a s omezenými finančními prostředky. Hráč má za úkol postavit místnosti a najmout lékaře, zdravotní sestry, údržbáře a recepční. Každý zaměstnanec má statistiky, které ovlivňují jeho výkon, a lékaři mohou být vyškoleni tak, aby se jejich statistika zvýšila. Místnosti zahrnují např. ordinace praktického lékaře, psychiatrické místnosti, operační sály, lékárny apod. Tyto místnosti jsou postaveny na základě “blueprintu”. 

Hráč si sám navrhuje vlastní rozmístění místností, vybavení, dveří, oken apod. Hráč může také rozmístit předměty, jako jsou lavičky, hasicí přístroje, květiny nebo také automat na KitKat v otevřených prostorech chodby. Hráč dostane čas na vybudování nemocnice na začátku každé úrovně, než začnou pacienti přicházet. Pacienti navštíví praktického lékaře, který buď rovnou diagnostikuje nemoc, nebo je pošle k dalšímu vyhodnocení do specializované diagnostické místnosti. Po stanovení diagnózy bude pacient poslán k léčbě. 

Image result for theme hospital
Diagnóza a léčba stojí pacienty peníze a hráč může měnit nemocniční politiku, včetně množství diagnóz, které lékaři určí, aby byli pacienti nuceni mít další zbytečné diagnózy a byli léčení v nemocnici hráče za další peníze. Na každou úroveň je stanoven časový limit, do kterého musí hráč vydělat danou finanční částku, aby mohl postoupit do další úrovně. Postupem času hráč odemyká nové a nové vybavení, typy nemocí a pacientů, nebo způsoby léčby.

Platformy: PC, PlayStation
Rok vydání původní verze: 1997 
Série: Theme Park, Theme Hospital 
Žánrové zařazení: Business simulace 
Jméno hlavního autora: Mark Webley, Russel Shaw
Země výroby: USA 

Žádné komentáře:

Okomentovat