pátek 18. října 2019

Sonic the Hedgehog


Sonic the Hedgehog 1 Genesis box art.jpg

Sega (1991). Sonic the Hedgehog. (Sega Genesis.)


Sonic the Hedgehog je akční plošinovka pro jednoho hráče, jejímž hlavním hrdinou je nejrychlejší ježek na světě. Společnost Sega chtěla mít, stejně jako konkurenční Nintendo v podobě Maria, svého maskota, a tak se na začátku devadesátých let zrodil dnes již proslulý Sonic. Úspěch hry byl a stále je veliký,
o čemž vypovídá celá herní série s modrým ježkem v červených botách v hlavní roli, kterou si nyní můžete zahrát na nejrůznějších platformách.

Primární úkol hry je jednoznačný, a to proběhnout mapou co nejrychleji. Jak už to ale bývá, i Sonicově úspěchu stojí v cestě nespočet překážek v podobě ostnů nebo nepřátelských stvoření. Antagonistou hry je Dr. Robotnik, který aby si přivlastnil Chaos Emeralds a využil jejich moci, uvěznil Sonicovy zvířecí kamarády uvnitř robotů. Naštěstí Sonic není jen tak ledajaký ježek. Pomocí svých „superschopností“ musí osvobodit své přátelé a zmocnit se Chaos Emeralds dříve než Dr. Robotnik, aby nedošlo ke zkáze.

Sonic si získal na oblibě nejen u hráčů napříč generacemi, ale i u kritiků, kteří hru označili za jednu z nejlepších všech dob. Troufám si říct, že se Sonic stal nesmrtelným, o čemž svědčí i fakt, že je dodnes tváří mnoha mediálních produktů jako například komiksů, knih nebo animovaných filmů či seriálů.

Platformy: Sega Genesis (Game Boy Advance, Windows, Nintendo 3DS, iOS, Android, Amazon Fire TV, Apple TV, Nintendo Switch, Xbox 360, Linux)
Rok vydání: 1991
Série: Sonic the Hedgehog
Žánr: akční
Autoři: Naoto Ohshima, Jina Ishiwatari, Rieko Kodama

Země výroby: Japonsko


Žádné komentáře:

Okomentovat