neděle 20. října 2019

Super Mario Kart


Super Mario Kart

Nintendo (1992), Super Nintendo Entertainment System (SNES)
Související obrázek

Jedná se o závodní hru, ve které hrajete za legendární postavy ze hry Mario bros. V průběhu hry závodíte s ostatními soupeři a cílem je umístit se na co nejlepší možné příčce. Největší novinkou a předností bylo vložení grafické technologii Mode 7. Tato technologie zprostředkovala hráči trojrozměrný vzhled hry, který je u závodních her, dle mého názoru, stěžejní.

Hra se stala natolik úspěšnou, že se podařilo prodat přes 100 milionů kopií po celém světě. A také proto je s Nintendem tento fenomén v podvědomí herních nadšenců spojován.

Z osobní zkušenosti největší výjimečností a rozdílem od ostatních závodních her, je ovlivnění průběhu hry prvky, které se závoděním nemají nic společného a v závodě nezáleží v tak velké míře na vaší schopnosti řízení. Hru lze konkrétně ovlivnit pomocí předmětů, které v průběhu hry sbíráte a později používáte ve svůj prospěch. Například házíte soupeřům banány na cestu, aby uklouzli a tím zpomalili svou rychlost, nebo trefujete houbičky soupeře se stejným efektem, jako u banánů.


Hra byla vyrobena na následující platformy: Super Nintendo Entertainment System (SNES), Nintendo Game boy advance, Nintendo 64, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii, Wii U
Název série: Super Mario Kart
Žánrové zařazení: Závodní hra
Jméno hlavního autora: Tadashi Sugiyama, Hideki Konno
Země výroby: Japonsko

Žádné komentáře:

Okomentovat