pondělí 21. října 2019

Crash Bandicoot 3: Warped

Sony Computer Entertainment (1996). Crash Bandicoot 3: Warped. (Playstation 1, Playstation 2)
 



Konzole PlayStation představovala pro uživatele revoluci z obrazu, kompatibility s televizemi a jednoduché možnosti ohledně manipulace s konzolí. Avšak k této konzoli bylo zapotřebí i hry, které by se lidem zamlouvali a nezaostávali za technikou konzole samotné.

Jednou z takových her byla i série Crash Bandicoot, která ačkoliv sklidila kladný ohlas zejména díky své jednoduché hratelnosti, byly zde i negativní hlasy nadhazující fakt, že hra z hlediska plošinových her není ničím výjimečná.

Koncept a příběh celé hry není ničím složitý. Americkému studiu Naughty Dog, jakožto hlavnímu vývojáři Crashe, přišel příběh vcelku vedlejší. Koneckonců nebývá moc velkým fenoménem mít u skákaček komplexní příběh plný zvratů a zápletek.

Příběh se odehrává ve fiktivním světě, kde se náš hlavní liščí hrdina, Crash Bandicoot, snaží zachránit svou přítelkyni Tawnu ze spárů Nea Cortexe, majícího obrovskou touhu ovládnout celý svět pomocí svých příšerek, které Crash postupně zabíjí svou obratností v podobě skákání, točení se a rychlých a úhybných manévrů.

První verze, vydaná v roce 1996 na PlayStation1, obsahovala všechny výše zmíněné, ale i přesto nepříliš početné prvky.
Druhá verze, vydaná o rok později, měla pár přidaných prvků, včetně jízdy na zvířatech atd. Sklidila však kritiku na poli audio nepropracovanosti a errorů ve hře.

Třetí verze však skloubila všechny dosavadní pozitivní vlastnosti z obou vydání liščí ságy a přidala k tomu prvky, které v té době, v roce 1998, nebyly na Playstationu 2 v jedné hře úplně běžné.

Při každém úkolu byl člověk v jiném a unikátním světě, měl různé levely, vedlejší úkoly a spoustu dalších menších věcí patřících ke hře. Důležitější však bylo, že se společnosti Naughty Dog podařilo smíchat řadu populárních žánrů v jedné hře, protože uživatel mohl v jednom levelu skákat, v druhém závodit s auty, v třetím létat, ve čtvrtém si lehce zastřílet ze stíhačky či bazuky.



Platformy: Playstation 1, Playstation 2
Rok vydání původní verze: 1996
Název série: Crash Bandicoot
Žánr: Plošinovka
Jméno hlavního autora: Jason Rubin
Země výroby: USA

Žádné komentáře:

Okomentovat