pátek 18. října 2019

Star Wars


Atari, Inc. (1983). Star Wars. (Arcade)

Star Wars, název dnes již kultovní filmová série, má na svém kontě nejednu herní adaptaci. Některé úspěšnější než ty druhé; hry na konzole, počítače, či hry deskové. A jeden z nejpovedenějších ä nejprodávanějších titulů své doby byl bezesporu Star Wars od vývojářského studia Atari, Inc.

V této se hráč ocitá v pilotní kabině X-wingu Luka Skywalkera a obdobně jako v prvním (nebo vlastně čtvrtém) díle, s názvem New hope, útočí na Hvězdu smrti ve třech herních fázích. V první čelí palbě imperiálních TIE fighterů, které musí všechny zneškodnit. Poté, ve fázi dva, se dostává blíže povrchu Hvězdy smrti. Zde se snaží vyhýbat laserovým věžím a střelám. V poslední fázi se hráč blíží chladící šachtě. Kličkuje mezi dalšími nástrahami a je-li úspěšný, je odměněn bonusovými štíty, se kterými absolvuje tyto tři fáze nanovo, přičemž obtížnost se stále zvyšuje. Hra končí dojdou-li hráči všechny z původních osmi životů. Cílem je získat co nejvyšší skóre.

Hra byla původně vydána na arkádové automaty, později pro svůj úspěch vyšla i na Atari 2600, Atari 5200, Atari 8-bit family, ColecoVision a Commodore 64. Od roku 1987 se ke hraní mohli přidat i majitelé  Amiga, Atari ST, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Acorn Electron, BBC Micro a Enterprise 64.
Rok vydání původní verze: 1983
Žánr: Arcade shooter
Hlavní autor: Mike Hally
Země výroby: USA

Žádné komentáře:

Okomentovat