pondělí 11. října 2010

Zany golf – Pouťová zábava s trochou golfu

Electronic Arts, Inc. (1988) Will Harvey’s Zany golf (MS DOS)


Bláznivý golf, jak by se dal název přeložit, má do klasického minigolfu hodně daleko. Na devíti netradičních jamkách čekají hráče nejrůznější pohyblivé překážky, od tancujícího hamburgeru přes magický koberec, větráky až po laboratoř šíleného vědce. Obtížnost jamek se samozřejmě postupně zvyšuje, přičemž je možné si za dobře zahrané jamky našetřit údery do dalších kol, ty se sčítají nebo odečítají. Vzhledem k tomu, že jsou některé jamky doslova rányžeroucí, není nijak obtížné ocitnout se v jednom kole z desítky výchozích úderů na nule. Zany golf je totiž, ačkoliv se dá slušně natrénovat, především o štěstí.

Hra nabízí zábavu až pro čtyři hráče, kteří si mimo soupeření mohou v jednotlivých kolech vzájemně pomáhat s překonáváním překážek, do jejichž chodu hráči přímo zasahují (například tím, že zmíněné větráky pořádně roztočí). Ovládání je poměrně snadné a lze si vybrat mezi myší a klávesnicí. Minigolf se na svou dobu může pochlubit velice slušnou grafikou a příjemně šílenou hudbou. Nevýhodou je omezenost na pouhých devět jamek, které navzdory výborné hratelnosti po prvním pokoření jaksi ztrácí na atraktivitě.

Zany golf výborně účinkuje proti nudě a dlouhým chvílím, a přesto (nebo právě proto), že dosažení cíle hry nezabere dlouhé týdny, je moc příjemné se k němu po letech vracet.

Platformy: Amiga, Apple IIgs, Atari ST, MS DOS, Genesis

Rok výroby: 1988

Žánr: Sport (golf)

Design: Will Harvey

Země původu: USA

Žádné komentáře:

Okomentovat