středa 13. října 2010

UGH!

Hra s příznačným názvem UGH! je klasika z dob mého mládí, která patří do kategorie tzv. „DOSovek“. Jedná se o velmi zábavnou a návykovou „transport“ arkádu, v níž je vaším úkolem přemisťovat pasažéry z místa A do místa B. Hra je zasazena do prostředí hlubokého pravěku, kdy se na Zemi pohybovali předchůdci dnešních lidí – neandrtálci. Ovšem už tito tvorové byli velmi zruční a dokázali leccos vynaleznout. Například létající stroj.  


Princip je geniálně jednoduchý. Pomocí šipek ovládáte lítající taxi s řidičem a snažíte se co nejrychleji uspokojovat všechny zákazníky – přemístit je z jeskyně do jeskyně. Hra má celou řadu levelů (a opravdu ne nijak jednoduchých), které si liší celkovou strukturou a hlavně obtížností (postupně se zvedající). Cestu předpotopního kapitalisty ztežuje nejedna vykutálenost. Jednou z nejzáludnějších je rychle stoupající hladina světového oceánu. Snažíte se proto pokud možno evakuovat nebohé pralidi a zároveň si u toho nesmočit překrývku genitálií.

UGH! je jednoznačně hra z kategorie návykových/těžkých/k agresi dovádějících. Myslím, že čudlíky na mojí staré klávesnici by na toto téma mohly uspořádat víkendový seminář. Rozhodně stojí za stáhnutí. ;-)


Odkaz na stáhnutí hry a DOSemulátoru.

Odkaz na video se hrou.


Platformy: DOS, C64, Amiga

Výrobce: Bones Park Software Artistic

Vydavatel: PlayByte

Rok vydání: 1992

Žánr: Arkáda

Žádné komentáře:

Okomentovat