úterý 12. října 2010

Aladdin

Virgin Interactive (1993) Aladdin (Sega Mega Drive, Amiga, MS DOS, Game Boy, Game Boy Color, NES)

Pro konzoli Sega Mega Drive (Genesis) vznikla v roce 1993 na základě stejnojmenného kresleného filmu z dílny Walta Disneye.


Hra je určena pro jednoho hráče, ten ovládá postavičku Aladdina, která musí projít jedenácti úrovněmi inspirovanými krajinami z filmu. Jedná se o:

- Arabish Market
- The Desert
- Agrabah Rooftops
- Sultan's Dungeon
- Cave of Wonders
- The Escape
- Rug Ride
- Inside the Lamp
- Sultan's Palace
- Jafar's Quarters
- Jafar's Palace

K eliminaci protivníků, se kterými se v jednotlivých úrovních setkává, používá Aladdin meč, alternativně může házet jablka, které během hry sbírá. Kromě nich může Aladdin sbírat také drahokamy, tři pak lze vyměnit za další život. V posledním kole se Aladdin utkává s Jafarem, který zadržuje princeznu Jasmínu, její osvobození je celkovým cílem hry.
Co se týká grafického zpracování podle standardů z roku 1993 je perfektní. Postavičky - sprity jsou střední velikosti, pozadí v jednotlivých úrovních je originální a je stejně jako sprity pěkně zpracováno. Atmosféra jednotlivých levelů je dokreslena pomocí kvalitní hudby, jež je převzata z filmu.
Konceptuálně hra nové prvky nepřináší, avšak díky návaznosti na kreslený film zajímavé grafice a podmanivé hudbě získala na atraktivitě.

Platformy: Sega Mega Drive, Amiga, MS DOS, Game Boy, Game Boy Color, NES
Rok vydání: 1993
Výrobce: Virgin Interactive
Vydavatel: SEGA Enterprises
Žánr: akční plošinovka
Hlavní designer: David Bishop
Země výroby: Velká Británie

Žádné komentáře:

Okomentovat