sobota 11. března 2017

Pac-Man alias All You Can Eat in 80's

NAMCO (1980), Pac-man (Windows)




Hra, kterou zná asi každý. Epický Pac-man. Od roku 1980, kdy byla v květnu poprvé představen na japonském trhu, vznikl nespočet verzí této hry na nespočtu platforem s nespočtem různých obměn a přídavků. Obecně se ale jedná o plošinovou hru, plnou hravosti a zábavy.

Kdo je vůbec Pac-Man? Je to žlutá hlava znázorňovaná z profilu, která má pořád hlad a jejím nejoblíbenějším jídlem jsou tečky všemožných velikostí, ovoce a když se zadaří, tak i duch. Aby mohl Pac-Man tolik jíst, kombinuje své hodování s neustálým pohybem, což zaručuje, že se nezasekne v bludišti, kde se jeho tolik oblíbená strava nachází. Společnost mu v tomto bludišti dělají výše zmínění duchové. Jsou čtyři a nenechají Pac-Mana chvíli v klidu. Pokud si k němu v bludišti najdou cestu a kousnou si do něj, Pac-Man ztrácí jeden život.

Pokud se tedy jako Pac-Man budete chtít pořádně najíst, hlídejte si záda, myslete na to, že každý duch má jiné vlastnosti a jinak rychle se pohybuje. Nezapomeňte jíst velké kuličky, které vám poskytnou možnost prohodit si s duchy roli a pomstít se. Myslete také na zkratky v podobně tunelů, které vás přenesou na zrcadlově opačnou stranu bludiště, což může dobře posloužit, pokud chcete mít výhodu před duchy nebo si jen zkrátit cestu na druhou stranu bludiště.

Platformy:Android, Apple II, Atari 2600, Atari 5200, Atari 8-bit, Commodore 64, FM-7, Game Boy, Game Boy advance, Game Gear, Intellvision, MSX, Neo Geo Pocket color, NES, Palm OS, Nintendo 3DS, Playstation 4, Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Sharp X1, Sharp Zaurus, TI-99/4A, VIC-20, ZX Spectrum, PC-6001, PC-88, PC-98, PC Booter, Windows, Windows Phone, Blackberry 
Rok vydání původní verze: 1980
Žánr: plošinová hra
Designér: Tóru Iwatani
Země výroby: Japonsko ( NAMCO)

Žádné komentáře:

Okomentovat