neděle 12. března 2017

Frogger (1981)

Parker Brothers (1981). Frogger. (Arcade, Atari 2600).


Frogger je klasickou arkádou z počiatku 80. rokov a predstavuje jeden z najznámejších titulov zlatej éry digitálnych hier a prvý diel série Frogger.

V dramatickom príbehu hry sa hráč snaží bezpečne dopraviť päť žiab zo spodu obrazovky do svojich domovov v bažine na vrchnej strane obrazovky. Cestu im ale kríži päťprúdová rušná cesta, po ktorej sa nonstop preháňajú vozidlá oboma smermi a rôznymi rýchlosťami a rieka, pred ktorou sa žaba musí chrániť skákaním po dreve a rôznych vodných živočíchoch. Ideálne sa hra končí tým, že sa hráčovi podarí dopraviť všetky žaby na opačnú stranu pred uplynutím času. Ak sa ale pustíte do hrania hry Frogger, musíte počítať aj s možnosťou, že okrem životov žiab stratíte aj trochu zdravého rozumu. V čase svojej najväčšej slávy bola hra známa aj tým, že ponúkala dovtedy nevídané množstvo spôsobov, ako ukončiť život hlavnej hrdinky.

Hra sa ovláda naozaj jednoducho - postačí k tomu joystick alebo 4 tlačidlá. V priebehu hry hráč zbiera body za úkony, ktoré nestoja jeho obojživelníka život.

Platforma: Arcade, Commodore 64, Atari 2600, IntellivisionAtari 5200, ColecoVisionAtari 8-bit computers, Macintosh

Rok vydania: 1981

Žáner: arkádová akčná hra


Krajina pôvodu: Japonsko

Žádné komentáře:

Okomentovat