neděle 12. března 2017

Aces: The Complete Collector's Edition

Dynamix (1992*), Aces: The Complete Collector's Edition (Windows 3.1)


Praotec Šturmovika!


Aces patřily k té době, kdy jsem ještě možná ani nebyl hráčem, ale spíše pozorovatelem, bylo mi jen několik málo roků, když táta přinesl domů jednu z našich prvních her a já dokázal hodiny sedět za jeho zády a pozorovat ho, jak v utažené levotočivé zatáčce likviduje nepřátelská letadla drtivým arsenálem v podobě našeho mezerníku. Aces, ať už to byly Aces of the Pacific, Over Europe nebo jim předcházející tituly jako Red Baron nebo A-10 Tank Killer, které byly součástí naší sběratelské edice, představovaly pro nás v té době, jak vrchol grafického zpracování, tak i obrovskou interaktivní encyklopedii letecké historie, která nás vždy tak zajímala a bavila.


"Bandits! I see Bandits at one o'clock."


Hra nabízela nepřeberné množství herních možností, od leteckých soubojů, náletů na pozemní cíle nebo doprovodu bombardérů, ale také nabídla jedinečnou možnost kariéry, ve které jste měli šanci prožít ty největší vzdušné bitvy během celé války od začátku až do konce a budovat si reputaci jako letecké eso. Vybrat jste si mohli z velkého počtu frakcí, jak u spojenců, tak u mocností osy, takže jste měli možnost nahlídnout na vzdušné souboje z více perspektiv.


V roce 1996 Computer Gaming World ohodnotil hru jako 47. nejlepší hru všech dob, která stanovila nový standard pro grafické zpracování a mnohé další. Aces se staly jednou z nejúspěšnějších leteckých sérií v historii počítačových her.

Platformy: MS-DOS, MS Windows, Amiga
Rok vydání: 1995 (Rok vydání sběratelské edice)
Žánr: Letecký simulátor
Hlavní designér: Damon Slye
Studio: Dynamix
Vydavatel: Sierra Entertainment

*Vydání prvních Aces of the Pacific, Aces Over Europe následovaly v roce 1993

Žádné komentáře:

Okomentovat