neděle 19. října 2014

TRON

Bally Midway (1982). TRON. (Midway MCR II).

Jedná se o jednu z prvních videoher vzniklých na základě filmové předlohy,
v tomto případě stejnojmenného cyberpunkového filmu Tron od studia Walt Disney Productions. Hra byla původně vyrobena a distribuována firmou Bally Midway na arkádovém herním automatu a bylo možné ji hrát jak v single, tak i multi player módu dvou hráčů, ovšem vzhledem k přítomnosti pouze jediného joysticku bylo nutností střídání těchto hráčů.

Průběh hraní hry se skládá ze čtyř po sobě jdoucích miniher Input/Output tower, Master Control Program Cone, Battle Tanks a Light Cycles, které všechny odkazují na reálie, postavy a příběh filmu a jejichž procházení postupně zvyšuje skóre a zpřístupňuje další z dvanácti obtížnostních úrovní. Vzhledem k tomu, že se jedná o klasickou hardcore arkádovku, nebylo vůbec jednoduché hru vyhrát. Sebemenší zaváhání se rovnalo game over, což mělo samozřejmě hráče motivovat k vhazování dalších a dalších mincí.


Možná i díky tomu samotná hra komerčně překonala úspěch své filmové předlohy a byla vyhlášena za nejúspěšnější herní automat roku. V New York Times odhadují, že jen do konce roku 1983 bylo prodáno přes 10 000 automatů a hra vydělala odhadem 45 mil. $.

Platformy: Midway MCR II, Intellivision, Atari 2600, TRS-80 Color Computer, Xbox Live Arcade
Rok vydání: 1982
Žánr: Arkáda, bojovka
Hlavní designér: Bill Adams
Země výroby: USA

Žádné komentáře:

Okomentovat