středa 22. října 2014

Sonic the Hedgehog

Když se řekne ježek, nepředstaví si všichni pouze všežravce s jablkem zapíchnutým na zádech. Sega Corporation totiž v roce 1991 představila superrychlého modrého hrdinu, který má za úkol zachránit ze spárů věčného nepřítel Dr. Eggmana své zvířecí kamarády. Nintendu v podobě rychlonohého sprintera přibyla konkurence k jeho Mariovi. Popularitě se Sonic těší i v dnešních dnech, o čemž svědčí novější verze hry vydané i na předposlední generace herních konzolí.


Úkol hry je zdánlivě jednoduchý. Dostat se z jedné strany mapy na druhou. Proti je samozřejmě celá řada nepřátelských objektů a tvorů, které posluhují Dr. Eggmanovi. Jednou z hlavních činností Sonica je i sbírání prstýnků, které mu usnadňují cestu skrze nepřátelské území. Nicméně tím hlavním jsou smaragdy chaosu, pomocí kterých chce Eggman ovládnout svět a vy se mu v tom v roli ježka se schopností vyvinout rychlost zvuku snažíte zabránit.



Sonic je jednou z hlavních tváří bývalé jedničky na trhu s herními konzolemi a dodnes je i u nejmladších velmi oblíbený díky seriálům, filmům a komiksům, které staví právě na hře z roku 1991.

Platformy: SEGA, později Xbox 360, PS3, Windows, iOS, Wii
Rok vydání: 1993
Žánr: Plošinovka
Hlavní designéři: Manabu Kusunoki, K. Miyagi, Masahiro Hoshino, Satoshi Yamagata, Naoto Ohshima
Země výroby: Japonsko

Žádné komentáře:

Okomentovat