neděle 19. října 2014

Dragonsphere

MicroProse Software, Inc. (1994). Dragonsphere (DOS)













Dragonsphere je další z řady point-and-click adventur vydaných v první polovině 90. let. Ručně kresleným grafickým zpracováním a herní náplní do velké míry připomíná podobné adventury z autorské dílny Sierry a LucasArt.

Hlavním hrdinou hry je Callash, čerstvě korunovaný vládce fantasy země Gran Callach, který se musí postavit zlému čaroději jménem Sanwe, ten se po dvaceti letech věznění v plné síle vrací na scénu a chystá pomstu svým věznitelům a celému království. Vše se ještě komplikuje, když náš hrdina Callash během zachraňování svého království zjistí, že není tak úplně tím králem, za kterého se považoval...

Herní náplň spočívá ve volbě správných odpovědí během dialogů a v řešení nejrůznějších puzzlů, nejčastěji kombinováním předmětů z inventáře, občas také interakcí s okolím. Interakce se uskutečňuje využitím vždy jednoho s deseti možných příkazů na objekty nebo postavy ve hře. Hra disponuje rozsáhlou zásobou jedinečných textových odpovědí na akce provedené hráčem a také rozsáhle větvenými dialogy s herními postavami. Čím ale Dragonsphere nad svou dobovou konkurencí vyniká nejvíce, je pozoruhodné množství nejrůznějších způsobů, jak přivodit hlavnímu hrdinovi smrt během jeho dobrodružství.

V současné době mohou hráče od rozehrání Dragonsphere odradit rozsáhlé dialogy, při kterých dokáže jedna špatně zvolená odpověď znemožnit dohrání celé hry. Od roku 2011 je hra zdarma k dispozici na serveru gog.com (http://www.gog.com/game/dragonsphere).

Platformy: DOS, Linux, Macintosh, Windows
Rok vydání: 1994
Žánr: adventura
Hlavní designér: Douglas Kaufman
Země výroby: USA



Žádné komentáře:

Okomentovat