pondělí 13. října 2014

Jazz Jackrabbit – rozhodně žádný zajíc v pytli!

Epic MegaGames (1994). Jazz Jackrabbit (MS-DOS).










Ve hře Jazz Jackrabbit se ocitáte v kůži zeleného králíka a vaším úkolem je zachránit princeznu Evu Earlong, kterou unesli želví teroristé pod vedením ošklivého a zlého Devana Shella. Ten se při té příležitosti chce zmocnit rovnou celé planety Carrotus.

Jazz Jackrabbit je klasickou 2D plošinovkou, ve které budete čelit mnoha krunýřovitým nástrahám, ale kromě želvounů má Jazz i jiné nepřátele.

Postava Jazze má k dispozici poměrně širokou škálu zbraní, v základní výbavě je blaster s neomezenou municí, ale během hry má zelenáč možnost dostat např. odpalovací granáty, plamenomet či zmrazovač. Ke snadnější likvidaci nepřítel lze si lze dopomoci třeba i dalším zlepšením postavy, např. vznášedlem či ochranným štítem.



Hráč si může hru zahrát ve 4 stupních obtížnosti. Hra samotná je rozdělena do 6 epizod, přičemž každá z nich obsahuje 3 planety a planeta samotná 2 levely. Na konci každé epizody vás ještě jako třešnička na dortu čeká finální boss.  

Vzhledem k velké popularitě hry se tato dočkala dalších dvou přídavků v podobě Holiday Hare z roku 1994 a 1995 a dále druhého pokračování v roce 1998, již pod vydavetelstvím Gathering.

Platformy: MS-DOS, Macintosh, Windows
Rok vydání: 1994
Název Série: Jazz Jackrabbit
Žánr: Plošinovka
Hlavní designér: Cliff Bleszinski
Země výroby: USA


Žádné komentáře:

Okomentovat