pondělí 20. října 2014

The Lion King

Virgin Interactive Entertainment, Inc. (1994). The Lion King. (PC).


The Lion King je ikonická skákačka z roku 1994, ktorá nasleduje dej známeho animovaného filmu od Disneyho. Hlavným hrdinom je lev Simba, syn spravodlivého kráľa Levej ríše Mufasu. Situácia sa však skomplikuje, keď Simbov zákerný strýko Scar zabije Mufasu a zasadne na trón, a je len na Simbovi, aby ho zastavil...


Hráč ovláda Simbu (v prvých šiestich leveloch v podobe levíčaťa, v zvyšných štyroch v jeho dospelej verzii), ktorý skáče po platformách a bojuje s hyenami, chameleónmi, supmi a inými nepriateľmi. Okrem nich hra obsahuje aj množstvo prekážok, ktoré často pripravia hráča o viac životov ako samotní nepriatelia. Simba bude musieť zvládnuť kúsky ako zajazdiť si na pštrosovi, vyštverať sa hore vodopádom a preskákať ponad vodu po hlavách žiráf.

Napriek tomu, že je zdanlivo určená pre deti, je hra prekvapujúco náročná. Podľa časopisu Gameplayer je hra The Lion King "aj na najľahšom nastavení ťažká pre skúseného hráča".


Hra The Lion King sa tešila veľkej obľúbenosti už od vypustenia. Časopis Gameplayers jej udelil ocenenie Sega Genesis Game of the Year a len v USA sa predalo 1,27 milióna kópií verzie pre SNES. Aj dnes, dvadsať rokov od uvedenia na trh, existencia browserových verzií tejto hry dokazuje, že The Lion King sa naďalej teší obľube hráčov.

Platformy: SNES, NES, Game Boy, PC, Master System, Sega Mega Drive/Genesis, Amiga, Game Gear
Rok vydania pôvodnej verzie: 1994
Žánrové zaradenie: platform game (plošinovka)
Výrobca: Virgin Interactive Entertainment, Inc. 
Krajina výroby: Veľká Británia

Žádné komentáře:

Okomentovat