neděle 13. března 2016

Super Contra - Sci-fi Rambo, co rád skáče salta

Konami (1990). Super Contra (NES)

Vesmírní mariňáci to mají těžké. Mimozemšťany, které v různých příbězích potkávají, zpravidla nebývají přátelští, a nejinak je tomu ani v sérii Contra. Super Contra (jméno japonské verze, ve světě hra vycházela pod názvem Super C) je pokračováním hry Contra, kterou studio Konami vydalo v roce 1987. Dva ostřílení vojáci Bill a Lance čelí v roce 2634 ještě většímu nebezpečí než v prvním díle. Tentokrát mimozemšťané obsadili jejich vlastní základnu v USA a posedli většinu vojáků, kteří nyní vidí dvojici hlavních nepřítelů jako své cíle. Jedinou nadějí je prostřílet se celou (bývalou) vlastní armádou a zastavit hrozící invazi mimozemšťanů.

Hra střídá podle levelu dva typy herního stylu. V některých úrovních je to klasická plošinovka, na kterou se díváte z boku, skáčete a střílíte. V jiných ale na hlavního hrdinu (či hrdiny, pokud hrajete ve dvou) nahlížíte z ptačího pohledu a element skákání tak mizí. O to víc ale přibývá střílení. Na výběr máte hned z několika zbraní, které jsou náhodně rozmístěné po levelu ve formě létajících balonů, které je nutné sestřelit ze vzduchu. 

Super Contra je poměrně hodně nemilosrdná hra. Pokud třikrát zemřete, opakujete celý level, a je úplně jedno, jestli vás třikrát dostali hned na první obrazovce, nebo vás dorazil závěrečný boss. Jedná se na dnešní poměry o pekelně těžkou akční hru a mnohdy budete mít chuť házet ovladačem, protože ten panáček nahoře vás kropil jak zběsilý, ten před vámi na vás sypal granáty a ještě vám dva pěšáci vběhli do zad. A to přece není fér. Ale budete mít chuť to zkoušet znovu a znovu.


Hru si můžete (s velice pevnými nervy) zahrát zde

Platformy: NES, Commodore Amiga, PlayChoice-10, PC
Rok Vydání: 1990
Série: Contra
Žánr: Akční
Designér: Shigeharu Umezaki
Země výroby: Japonsko

Žádné komentáře:

Okomentovat