neděle 13. března 2016

Kirby’s Dream Land

HAL Laboratory, Inc./Nintendo (1992). Kirby’s Dream Land (Game Boy, Nintendo 3DS).

Prapodivný, ale roztomilý "nafukovací balónek" se jménem Kirby se snaží získat zpět pro své kamarády, další obyvatele země Dream Land, jídlo zabavené požitkářským a sebestředným králem Dedede. 

 

Tato hra, první ze série Kirby, je jednoduchá černobílá krátká akční hra hraná z pohledu 3. člověka. Výjimečné vlastnosti "balónku" a to zejména schopnost pohlcovat a opětovně vyplivovat nepřátele a vzduch (v dalších hrách pak i výrazná a charakteristická barevnost) udělaly z Kirbyho ikonu a jednu z nejslavnějších a nejoblíbenějších postav společnosti Nintendo.

Hlavní designér Kirbyho byl Masahiro Sakurai z HAL Laboratory, ten chtěl vytvořit jednoduchou akční hru s možností pokročilých nastavení pro zkušenější hráče.  A to se mu povedlo.

Hra Kirby’s Dream Land byla poprvé vydána v Japonsku 27. dubna roku 1992 a o 4 měsíce později v Severní Americe pro platformy Game Boy a Nintendo 3DS. Touto hrou počala série Kirby. Do roku 2015 bylo vydáno jejích dalších 25 pokračování a jiných obdob v nejrůznějších žánrech a pro odlišné platformy.

Platformy: Game Boy, Nintendo 3DS
Rok vydání: 1992
Série: Kirby
Žánr: akční
Hlavní designér: Masahiro Sakurai
Země výroby: Japonsko

Zdroje: MobyGames.com, Wikipedia.com
Autorka anotace: Pogranová

Žádné komentáře:

Okomentovat