neděle 13. března 2016

Broken Sword: The Shadow of the Templars

Pokud by někdo podle názvu usuzoval, že se jedná o RPG, zmýlil by se. Broken Sword je již klasická počítačová adventura, která dosáhla rozšíření na mnoho platforem. Dnešní hráči si dokonce mohou její rozšířenou verzi zahrát i na operačním systému Android.


Po spuštění hry se hráč octne v kůži amerického turisty George Stobbarta, jenž byl svědkem výbuchu kavárny v Paříži. Po vzoru všech všetečných turistů se pak za pomoci půvabné francouzské novinářky Nicole Collard ujímá vyšetřování zapeklitého zločinu. Největší dobrodružství jeho života (alespoň pro danou chvíli, hra má ještě čtyři pokračování) ho zavede do exotických zemí Evropy a Blízkého východu jako je Sýrie, Irsko nebo Španělsko.

George Stobbard se na své cestě za pravdou o templářích setká s mnoha zvláštními charaktery. Ti mu buď nezištně pomohou nebo se k tomu alespoň lstí nechají přinutit (přičemž převládá možnost druhá). Každý z dialogů je skvěle nadabován (V anglickém jazyce. Jsou však k dispozici i jiné jazykové varianty, čeština však chybí.) a hlavně napsán. Krásná a nestárnoucí animovaná grafika se i přes viditelné pixely líbí i dnes a řešení různých hádanek je radostí pro každého fandu žánru, ale i náhodného hráče. Adventura získala i několik oficiálních ocenění, sloužících jako záruka kvalitně stráveného času při hraní hry.


Platformy: Microsoft Windows, Mac OS, Playstation (1996), Game Boy Advance (2002), Palm OS, Windows Mobile (2006)
Rok vydání pův. verze: 1996
Žánr: Adventura
Hlavní designéři: Charles Cecil              
Země výroby: USA/VB




Žádné komentáře:

Okomentovat