pondělí 14. března 2016

Penguin Adventure

Konami (1986). Penguin Adventure. (MSX-DOS)  

Tučnák Penta jako jediný může zachránit princeznu Penguettu, pokud jí včas přinese zlaté jablko, které ji dokáže vyléčit. Je před ním nelehký úkol. Cesta do zámku je dlouhá a bude muset zdolat nejednu překážku. 


Hra Penguin Adventure je pokračováním videohry Antarctic Adventure, kterou bychom mohli zařadit do žánru závodních her. Tučňák Penta je v ní pouze autem v tučňáčí podobě, jenž klouže po cestě táhnoucí se zamrzlou Antarktidou, během níž se má vyhýbat překážkám, jako jsou praskliny na ledové ploše a občas z nich vykukující lachtani, aby před vypršením časového limitu dorazil k cíli, k polární stanici. Jediné, co mají tyto dvě hry společné, je prostředí a hlavní postava, avšak jejich využití pro herní učely se liší.  

Tučnák Penta již není závodním vozem, je hráčovým prostředníkem ve fikčním světě ledové Antarktidy. Během dobrodružství se hráč podívá do všech zákoutí bílého království, přes sněhovou planinu až k zelenému lesu. Prostředí hry přestalo být monotónní variací bílé plochy s modrými prohlubněmi, jak tomu bylo u Antarctic Adventure. Cesta navíc nabízí nový element hráčského potěšení. Nestačí se vyhýbat nástrahám a před vypršením času dorazit k vytyčenému cíli, pro posunutí se je nezbytné vyhrát mini-hry, nejčastěji se jedná o boj proti silnějšímu protivníkovi.


Element nezastavitelného času je tak ještě zvýrazněn. Je nutné se nezaseknout u dílčích bojů a co nejrychleji dorazit do zámku. Pokud tučňák Penta ztratí příliš času při překonávání překážek, princezna Penguetta zemře. V opačném případě však čeká našeho hrdinu štastný konec, ve kterém princezna žije dál. Do zdolání poslední překažky není nic jasné, čas stále běží. 

Platformy: MSX, Mobile Phones, Wii, Wii U, PC
Rok vydání původní verze: 1986
Žánr: akční - dobrodružná hra
Hlavní designéři: Hideo Kojimo 
Země výroby: Japonsko 

Žádné komentáře:

Okomentovat