neděle 20. října 2013

Wacky Wheels: Miláčku, vždyť vypadáš jako slon!



Beavis Soft (1994), Wacky Wheels (MS-DOS)

8 "outstanding" charakterů

Wacky Wheels je "oldskůlová" závodní hra, která, prosím pěkně, doslova nelpí na virtuální realitě okolního prostředí. Na začátku hry vybíráte z osmi nadupaných závodníků jednoho, který vás bude reprezentovat. Může to být stylová panda, chudák dromedár, přitroublý los, pelikán (jakože vážně!), zabiják žralok, čičinka skunk, nosák slon nebo nezkrotný tygr.

Zvolená postava závodí v improvizovaných formulích s ostatními v několika herních prostředích. Je jen na vás, zda zvolíte "single" mód, kde závodíte s počítačem, přičemž cestou sbíráte bomby a ježky, které následně můžete metat po protihráčích, kromě čehož se úpěnlivě snažíte nevyjet ze závodní dráhy. Hra nabízí i multiplayer verzi, kde podobně závodíte 1v1 se svým spoluhráčem. Wacky Wheels se ale chlubí i klasickým deathmatchem!

WW: Adrenalin v zápalu boje, za povšimnutí rozhodně stojí zmiňovaní ježci (zdroj: dosspirit.net)

Hra byla vydána v roce 1994 společností Apogee Software. Zajímavá je, mimo samozřejmě geniálního herního zážitku, také tahanicemi mezi vývojáři a společností Copysoft (vyvající Super Maria) a to kvůli podobnosti s hrou Super Mario Kart (kde kromě Maria  rovněž najdete závodící zvířátka). Právní kroky ale nebyly nikdy podniknuty.

Ready, steady, GO! (zdroj: dosspirit.net)
Vývoj: Beavis Soft
Vydalo: Apogee Software
Designéři: Andy Edwardson a Shaun Gadalla
Platforma: MS-DOS
Žánr: Závodní

Žádné komentáře:

Okomentovat