neděle 20. října 2013

Mortal Kombat 3

Midway Games (1995) Mortal Kombat II  (MS-DOS)

Třetí díl, dnes již legendární série Mortal Kombat - bojovky, která se od bohaté konkurence vždy lišila především atmosférou. Konkrétněji atmosférou krve, brutálních útoků a tzv. Fatalit. Oproti předchozím dílům tak logicky přibylo jak krve, tak fatalit a bojovníků. Grafická stránka hry rovněž nezůstala opomenuta.


Principy hry však víceméně zůstávají. Souboj dvou bojovníků na dvě kola, končící smrtí poraženého, jehož tělo zásadně nezůstává v jednom kuse. Opět je zde systém komb, vyvolávaných rychlou kombinací memorovaných kláves, různých pro každého "hrdinu," a majících různé účinky. Na druhou stranu - proč měnit něco, co je oblíbené, a má své jisté zákazníky?

Mohlo by se zdát, že u bojovky je příběh nepodstatný - a částečně by to byla pravda. Jednotlivé díly MK na sebe sice vždy jakž takž navazují, ale není to zrovna plynulý přechod, který má několik různých verzí. Z velké části díky silné atmosféře však fanoušci této série vždy oceňovali snahu zpracovat příběh tohoto univerza. A v posledních letech se to relativně daří. Byť jsou jednotlivé příběhy stále zmatené, i letos, více 20 let po vydání prvního dílu vznikají webové seriály vysoké kvality.

Platformy: Amiga, Game Boy, Game Gear, Genesis, PlayStation, SEGA Master System, SNES, Windows
Série: MK 1, MK 2, MK 3, MK Trilogy, MK Mythologies, MK 4, MK Gold, MK Special Forces, MK Advance, MK: Deadly Alliance, MK Deception, MK Shaolin Monks, MK Armageddon, MK vs. DC Universe, MK Komplete Edition
Rok vydání: 1995
Série: Mortal Kombat
Žánr: Bojová hra
Hlavní designeři: Ed Boon a John Tobias
Země výroby: USA

1 komentář: