pondělí 21. října 2013

Golden Axe: The Revenge of Death Adder

 Genealogie legednární série fantasy mlátiček Golden Axe je poněkud komplikovaná. První díl byl v roce 1989 vydán pro arkádové automaty a záhy byl portován na několik různých konzolí, především Sega Mega Drive. Později vyšly na konzolích ještě dvě pokračování, Golden Axe II a III, ty už však arkádovou verzi neměli. Místo nich vyšel v roce 1992 na automatech sequel prvního dílu, s podtitulem The Revenge of Death Adder, který se ale naopak nikdy nedočkal portování na domácí systémy. Zůstává tak poněkud opomíjen, přestože se jedná o nejpropracovanější díl série.



 Golden Axe: The Revenge of Death Adder je side-scrolling beat' em up arkáda stylizovaná do Sword & Sorcery tématiky. Některé kabinety umožňují kooperaci až čtyřech hráčů, běžnější je verze pro dva. Hra představuje tři nové a jeden staro-nový charakter; hrát můžete za kentaurku Doru, barbara Sterna, malého elfa jménem Trix a obra Goaha, kterému za krkem sedí trpaslík Gilius Thunderheadz prvního dílu. Cílem je opět pomlátit všechny miniony zlého Death Addera, ale tentokrát v mnohem variabilnějším prostředí. Ke zvířatům, které lze osedlávat přibyly i ovladatelné katapulty, ve hře je možnost obchodovat a příběh obsahuje i několik rozhodnutí a dějových zvratů.
 Celkově je The Revenge of Death Adder technologickým i gamedesignovým krokem kupředu jak od původního Golden Axe, tak od jeho dvou pokračování. Vyzkoušet si ho dnes můžete pomocí emulátoru nebo například v arkádovém muzeu Arcadehry.



Platformy: Arcade (System 32)
Rok vydání původní verze: 1992
Žánrové zařazení: Beat 'em up
Designéři: Makoto Uchida, Tomoyuki Kawamura, Masanori Takeuchi
Země výroby: Japonsko

Žádné komentáře:

Okomentovat