sobota 19. října 2013

The Catacomb Abyss – Bojuj ve dne a v noci se boj


Softdisk Publishing (1992). The Catacomb Abyss. (DOS)

Společnost Softdisk Publishing je hrdou matkou, která přivedla na svět hru The Catacomb Abyss. Není to jen tak obyčejné dítě, neboť patří mezi průkopníky v žánru her provedené v první osobě. Po celou dobu hraní vidíme ruku, jenž metá kouzla na hrůzostrašné obyvatele nekonečného bludiště, kterým se hlavní hrdina potácí dle vlastní libosti.

Zdroj: www.frozengames.eu.org
Komu Catacomb Abyss prošlo pod rukama, tak moc dobře ví, že se hra vyplácí zapínat za bílého dne. V noci se totiž v nekonečném bludišti mohou upíři, zombíci, kostlivci a mutanti všech druhů zdát stonásobně hrůznější. Co stonásobně? Rovnou tisícinásobně! A zkuste si potom usnout!
Zdroj: http://www.old-games.ru
Kdyby ministerstvo zdravotnictví vědělo o této hře, tak by jistě varovalo před rizikem infarktu. Infarkt hrozí nejvíce asi v momentě, kdy se před vámi z ničeho nic ze země objeví zombík. To nevíte, zdali utíkat pomocí klávesnice s vaším mnišským bojovníkem, nebo pelášit pryč od klávesnice a schovat se pod peřinu.

Zdroj: http://www.old-games.r

Catacomb Abyss je součástí trilogie společně s Catacomb Armagedon a Catacomb Apocalypse. Hra se řadí mezi akční žánr (s hororovou příchutí). Místo hlavního designéra obsadil G.P. Malone II.


  
Bojuj, utíkej a boj se!
Pěkné hraní přeje Martin Sváček

Žádné komentáře:

Okomentovat