neděle 20. října 2013

Caesar

Impression Games (1992), Caesar (DOS)



Hra Caesar je první z úspěšné řady her, která nás zavádí do antického Říma, kde se ujímáte role guvernéra s úkolem vybudovat novou vzkvétající římskou kolonii.

Nejprve je třeba začít stavbou domovů pro nové obyvatele, dále jim musíte zajistit dostatek vody a potravin. To ale zdaleka není všechno. Vaši obyvatelé po vás budou vyžadovat abyste jim zajistil vzdělání, zábavu, bezpečnost a samozřejmě náboženství. To vše ale není zadarmo, a peníze v pokladnici budou rychle ubývat. Na foru se můžete zvyšovat daně, a také se zde dozvíte jak to vaši obyvatelé přijímají. Nejste však král, a Řím často vyžaduje dary nebo pomoc. A když vás netrápí vaši nadřízení nebo poddaní, o zábavu se postarají barbarští nájezdníci proti kterým musíte udržovat vojsko.

Caesar je jedna z klasických real-time strategií, která se zaměřuje na budování a udržování fungujícího a prosperujícího města, doplněná však i o boj, který sice v samotné hře je poměrně vedlejší a lze pouze přikázat jednotkám jít do bitvy a poté se dozvědět výsledek, nicméně s hrou Cohort II je možné řídit bitvu sám.


Platformy: Amiga, Atari ST, PC
Rok vydání: 1992
Série: Caesar, Caesar II, Caesar III, Caesar IV
Žánr: Budovatelská strategie
Hlavní designer: David Lester
Země výroby: Velká Británie

Žádné komentáře:

Okomentovat