úterý 26. března 2013


Earthworm Jim: Nesympatický červ z Ameriky, co uspěl

(http://store.steampowered.com)
Jim je dost obyčejný červ. Do té doby, než mu do klína spadne super hi-tech oblek, díky kterému může operovat jako člověk, a získat tak Princeznu What's-Her-Name ze zajetí zlé Královny Slug-For-A-Butt.

Earthworm Jim byla první akční plošinovka americké produkce, která uspěla. Snažili se Accolade s Bubsy i Tradewest and Rare s Battletoads. Teprve psychicky narušený červ se zálibou v absurdním černém humoru jako akční plošinová hopsačka fungoval. Z části díky ujetému smyslu pro legraci, z části díky grafickému zpracování. Roli sehrála také gameplay, která převyšovala konkurenci.

Earthworm Jim se dostal na všechny tehdejší platformy (Gnesis, Super Nintendo apod.) a v následujícím roce vyšlo pokračování. Těsně před koncem milénia se Jim se připomněl ve 3D kabátu, ale byl podobně jako všechna trojrozměrná pokračování zaběhlých her té doby, už Jim neměl dostatečný drive pro oslovení širšího publika. V roce 2006 se začaly šířit zvěsti o rebornu značky, ale pod vlivem nejisté budoucnosti firmy Atari, která je majitelem práv, byly spekulace rychle rozehnány. 

Platformy: Windows 95, GBA, SNES, Sega Mega Drive, DOS
Rok vydání: 1994
Žánr: akční, plošinová, platform game ("hopsačka"), Kill 'Em All
Designéři: David PerryDoug TenNapel
Vydavatel: Sega of America (USA), Virgin Interactive (EU)
Země výroby: USA

Systémové požadavky
OS: Windows
Processor: Pentium 133 with 3D card. Pentium 166 without hardware acceleration.
Memory: 8 MB
Graphics: 256-color SVGA video graphic card

Žádné komentáře:

Okomentovat