pondělí 17. října 2011

Vlak

Gametree Software (1993) Vlak. (MS-DOS)




Hra Vlak, pro většinu z nás známá, jako zábavná náplň hodin informatiky, je jednoduchá 2D arkádovka, ve které je hlavním cílem posbírat všechny předměty (můžeme narazit na diamanty, potraviny, ale i zvířata či počítače). Sbírání předmětů nám ovšem stěžuje fakt, že jakmile vlak přejede (tím tedy sebere) předmět, připojí se na jeho konec další vagon. Na konci každého levelu se musíme i s nákladem dostat k bráně a odjet.


Hra má celkem 50 levelů, které se postupně stěžují, předmětů ke sběru přibývá a my si musíme dát pozor, abychom nenarazili do nějaké své soupravy, či do zdi, a level si nejdřív pořádně promyslet. Naštěstí má každý level svůj specifický kód, takže se k němu můžeme kdykoliv vrátit.


Zvuková stránka je tvořena PC speakerem, který po několika hodinách hry začne být velice nepříjemný. Vlak při každém posunu totiž vydává takové zvláštní cvakavé zvuky, které se ještě mění, pokud seberete předmět či pokud narazíte do zdi. Hra je lehce hratelná a esteticky jednoduše, však účelně, tvořená spoustou barevných a blikajících předmětů, takže nehrozí, že byste uprostřed hraní usnuli.

Video ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=hRFlyteGL5k

Platforma: DOS
Rok vydání: 1993
Žánrové zařazení:
Logická arkáda
Designér:
Miroslav Němeček
Země výroby:
Česká republika

Žádné komentáře:

Okomentovat