neděle 29. listopadu 2009

S hadem a akvárkem na palubě - Airport Security

Hra Airport Security je simulací bezpečnostních opatření na letištích, které byly zavedeny v návaznosti na teroristické útoky z 11. září 2001 a připravovanými útoky na letiště Heathrow, které byly zmařeny v roce 2006. Hráč provádí bezpečnostní prohlídku zavazadel a cestujících a podle aktuálních nařízení jim zabavuje předměty v kufru nebo části oblečení. A ona nařízení, která se v průběhu hraní mění, jsou často dosti absurdní, stejně jako ta skutečná, což asi jasně vyjadřuje názor autorů hry na ně. Například, když je zakázaná pasta na zuby, ale hada si klidně můžete vzít.

Hra je docela návyková, strávil jsem s ní asi hodinu, zpočátku nepříliš úspěšnou, a je určitě vhodná pro chvíle, kdy se nudíte a nic se vám nechce. Je to rozhodně tím, že autoři zvolili zajímavý a zábavný, i když ne originální koncept (podobných flashových her, kdy skládáte věci podle daných šablon je na internetu spousta, nebo i majitelé novějších Windows si mohou podobnou zkusit v Purble Place).

Za úspěšnou kontrolu získává hráč body, za neúspěšnou pak ztrácí pokusy, které jsou rozdělené do dvou kategorií – za přílišnou šikanu cestujících, když jim odeberete věci, které na blacklistu nejsou a pak když jim naopak věcí, které do letadla nesmí, necháte.
Hře nechybí ani vtip, když jsou mezi předměty akvárka s rybičkami, záchodové prkýnko nebo had. Rozhodně doporučuju k zahrání, i když asi nenutí tak k zamyšlení nad tím, co autoři chtěli říct, jako zmiňovaný Gaza Raid.

Žádné komentáře:

Okomentovat